Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Съдът в Лом наказа производител на наркотици с 9 месеца затвор

Районен съд – Лом утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура - Лом и отбраната на Б. Ю. Б., обвиняем за произвеждане на наркотични субстанции без съответно позволение и нелегално държане на огнестрелно оръжие, и го отсъди на 9 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим режим “. Б. Ю. Б. - със приблизително обучение, незает и осъждан, който понастоящем е в Затвора във Враца, се е признал за отговорен, че на 25 юни 2019 година държал без съответно позволение в Лом на ул. „ Кирил и Методий “ 28 броя стъклени буркани с високорисково наркотично вещество тетрахидроканабинол с тегло 533.66 гр. на обща стойност 3 087.16 лева
За закононарушението съдът му дефинира наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 5 /пет/ месеца. Подсъдимият се призна за отговорен и че на 25 юни 2019 година в Лом на ул. „ Кирил и Методий “ държал огнестрелно оръжие – револвер със заличена фабрична марка „ Зораки “ и 163 бр. патрона, тиня. 6.35х16мм, без да има за това съответно позволение, за което съдът му дефинира наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 9 / девет/ месеца. На подсъдимия бе несъмнено едно общо наказване – „ Лишаване от независимост “ за 9 /девет/ месеца, което да изтърпи при първичен „ непоколебим режим “ като зачита времето, през което е бил с мярка „ Задържане под стража “ от 25 юни 2019г..
Съдът лиши в интерес на Държавата материалните доказателства - 28 стъклени буркани с високорисково наркотично вещество тетрахидроканабинол, които са предадени в Централно митническо ръководство и ще бъдат унищожени посредством изгаряне. В изгода на страната
са отнети и револвер със заличена фабрична марка „ Зораки “, 100 броя патрони, тиня. 6.35х16мм.(25auto) и железна структура, покрита с полиетилен и отвори за вентилация и електричество, с построена вентилационна система от тръби, нагревателна лампа, химикали, уреди и принадлежности за произвеждане на наркотични субстанции.
Районният съд осъди подсъдимия Б. Ю. Б. да заплати по сметката на ОД на Министерство на вътрешните работи - Монтана сумата от 625.78 лв. - направените по делото разходи за правене на балистична и физикохимична експертиза.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР