Районен съд – Лом наложи „Глоба“ в размер на 100

...
Районен съд – Лом наложи „Глоба“ в размер на 100
Коментари Харесай

Районният съд в Лом глоби със 100 лева хулигана, замерял граждани с яйца

Районен съд – Лом наложи „ Глоба “ в размер на 100 лв. на А. И. С. за нарушение на публичния ред и демонстрация на дребно безчинство. Според формирания на нарушителя Акт за констатиране демонстрация на дребно безчинство на 20 юни към 22.30 часа в Лом, от апартамент наоколо до аптека „ Свети Георги “ в крайдунавския град А. И. С. в очевидно нетрезво положение замерял с яйца жители, намиращи се в региона на блока.

Агресивен мъж от Лом хвърля яйца от терасата си по преминаващите хора

От събраните по делото писмени и гласни доказателства е открито, че на 20 юни вечерта С. се намирал в дома си и чул мощен звук извън, който му пречел да заспи. Нарушителят открил, че шума идва от седящите на пейките на близката алея хора и решил, че хвърляйки яйца от терасата си може да ги накара да преустановят повдигането на звук. Част от хвърлените яйца улучили минувачи по алеята. След сигнал на възмутени жители на тел.112 дежурен автопатрул на Министерство на вътрешните работи открил нарушителя и го отвел в постройката на районно управление (на МВР) - Лом, където му бил формиран Акт за констатиране на дребно безчинство по чл.1 от Указа за битка с дребното безчинство /УБДХ/. Съгласно чл.1, ал.2 от УБДХ – “проява на дребно хулиганство” е всяка непристойна демонстрация, изразяваща се в приложимост на хули, псувни или други неприлични изрази на обществено място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към жителите, органите на власт или на обществеността, или изразяваща се в счепкване, сборичкване или други сходни дейности, с които се нарушава публичният ред и успокоение на жителите. За тази демонстрация на дребно безчинство законодателят е планувал две различни санкции “глоба” или “задържане в поделенията на МВР”.
Съдът реши, че за поправянето и превъзпитанието на нарушителят С., предвид на държанието му и осъзнаването на виновността следва да му бъде наложено по-лекото планувано в УБДХ административно наказване „ Глоба “ в размер на 100лв /сто лева/, която да заплати в интерес на страната.
Решението може да се апелира пред Окръжен съд – Монтана в период до 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР