Районен съд – Бургас определи спрямо Иван Т., привлечен като

...
Районен съд – Бургас определи спрямо Иван Т., привлечен като
Коментари Харесай

Интернет развратникът Иван, пробвал се с 14-годишна, ще чака възмездието в ареста

Районен съд – Бургас дефинира по отношение на Иван Т., притеглен като обвинен за развратни дейности в интернет, да бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, оповестиха от съда.

Иван Т. е притеглен като обвинен за това, че в интервала от месец януари 2018 година до месец юли 2018г., в гр. Бургас, посредством осведомителна технология - стратегия за комуникиране „ Вайбър”, за осъществяване на блудствени дейности, открил контакт, употребявайки потребителско име „ Иван” с лице, ненавършило 14-годишна възраст, като употребявал информация предоставена в интернет - посредством профила на потърпевшата в интернет програмата „ Вайбър”.

Според Районен съд – Бургас събраните доказателства сочат, че Иван Т. е направил закононарушението, за което е упрекнат, т.е. налице е обосновано съмнение за авторство на действието. Характерът и степента на социална заплаха на закононарушението по повдигнатото обвиняване мотивираха правосъдната инстанция да вземе по отношение на обвинения най-тежката мярка на неотклонение „ Задържане под стража”.

Според съда „ фактически обвиненият е с чисто правосъдно минало и е трудово зает, само че осъщественото от него действие е с извънредно висока степен на социална заплаха, защото неговите дейности са били ориентирани против дете, прочувствено, телесно и душевен незряло, което прави възможна операция върху съзнанието му доста по-лесна “.

Съдът счете също, че в кориците на делото се съдържат доказателства, обосноваващи съмнение за заплахата обвиненият да се укрие, в случай че не бъде арестуван.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР