Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура-Монтана

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура-Монтана
Коментари Харесай

Осъдиха шофьор, заловен с над 3 промила алкохол зад волана в Монтана

Районен съд – Монтана утвърди съглашение, постигнатото сред Районна прокуратура-Монтана и отбраната на обвинения А. Л. Г., за наказване 11 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за ръководство на лек автомобил с централизация на алкохол 3,04 промила. Съдът прибави към това наказване и още 6 месеца затвор от предходна условна присъда на обвинения още веднъж за шофиране след приложимост на алкохол над 1.20 промила.
На 26 април 2021 година към 16.20 часа в Монтана по бул. „ Христо Ботев “ към бул. "Парта " А. Л. Г. управлявал „ Фолксваген Пасат “ с централизация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда - 3.04 на хиляда, открито с "Алкотест Дрегер 7510 “. Проверката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи открила също, че А. Л. Г. към този момент е бил наказан за ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта си 2.74 на хиляда от районен съд – Монтана през 2019 година с влезнала в действие присъда - съглашение от 1 март 2019 година, на 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени за 3 години изпитателен период, както и на отнемане от право да ръководи МПС за период от 14 месеца.
Пред съда А. Л. Г. – 45 годишен, със приблизително обучение, работещ, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 11 месеца затвор, дейно, при първичен „ общ “ режим. Съдът наложи на обвинения и наказване „ Лишаване от право да ръководи МПС “ за период от 18 месеца.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
В същото съвещание съдът приведе в осъществяване и наказването, наложено на А. Л. Г. от районен съд – Монтана по НОХД №361/2019 година, влезнало в действие на 1 март 2019 година - 6 месеца „ Лишаване от независимост “, което е било отсрочено за период от 3 години и в този период – на 26 април 2021 година,осъденият А. Л. Г. е бил още веднъж открит от органите на Министерство на вътрешните работи да кара с 3.04 промила алкохол.
Определението предстои на обжалване в 15-дневен период от през днешния ден пред Окръжен съд-Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР