Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на

...
Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на
Коментари Харесай

„Пробация“ жена от Лехчево, излъгала съда, за да спаси от затвор мъжа си

Районен съд-Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура-Монтана и отбраната на подсъдимата Р. М. М. за наказване „ Пробация “ за лъжесвидетелстване в интерес на мъжа, с който живее на фамилни начала.
На 2 септември 2020 година Р. М. М. се явила пред І-ви углавен състав на районен съд - Монтана като очевидец по наказателно дело, по което обвиняем за кражба бил престъпно проявения и неведнъж осъждан Г. Б. А. /37 г./ от село Лехчево. Пред магистратите Р. М. М. декларирала, че тя е направила кражба на кухненска посуда и домашен движимости на стойност 230 лв., а не подсъдимият и заявила, че изобщо не го познава. Въпреки дадените показания от Р. М. М., въз основата на останалите многочислени доказателства и свидетелства, районен съд – Монтана осъдил Г. Б. А. за кражба в изискванията на рисков рецидив на 4 години „ Лишаване от независимост “, които по-късно били понижени от Оценка за съвместимост – Монтана на 2 години затвор. А против Р. М. М. било формирано досъдебно произвеждане за лъжесвидетелстване.
На разпитите тя признала, че живее от 6 години на фамилни начала с Г. Б. А. и даже имат две деца, които той припознал, и декларирала, че излъгала пред съда, с цел да поеме виновността на мъжа и да го избави от пандиза. И пред съда подсъдимата Р. М. М. – 31 годишна, с начално обучение и безработна, се призна за отговорна за лъжесвидетелстване и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ със наложителна регистрация по сегашен адрес за период от 6 месеца и честота на осъществяване 2 пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР