Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение Задържане под стража“по отношение надвамаграждани наМароко,

...
Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение Задържане под стража“по отношение надвамаграждани наМароко,
Коментари Харесай

Задържаха под стража двама мароканци опитали да преминат незаконно границата

Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение „ Задържане под стража “по отношение надвамаграждани наМароко, на 18 и на 20 години.Тесапривлечени отРайонна прокуратура - Кюстендилв качествотоимна обвиняемизатова, че на 01.12.2022 година, в региона на село Долни Кортен, Община Трекляноса създали опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи,престъпление по чл.279, ал.1 от Наказателен кодекс.

Единият от обвинените е без документи за идентичност, другият, на 18 годиние с регистрационна карта на чужденец по молба за задгранична протекция, издадена на 25.11.2022 г.от ДАБ, с адрес с. Пъстрогор, Община Свиленград.

От събраните по делото доказателства, следва първичен извод, че обвинените са направили закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “до 5 години. Налице е иреална заплаха да се укрият, заради което съдът смята, че са налице и двете кумулативни предпоставки за уважаване на исканетона прокуратурата.

Определенията на районен съд - Кюстендил, с които по повод намароканските граждание взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “,подлежатна обжалванес частна тъжба и частен митинг,пред Окръжен съд- Кюстендил.

https://darik.bg/darik-kiustendil " target= " _blank " > Новините от Кюстендил

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР