Районeн съд – Варна осъди трима души за държане на

...
Районeн съд – Варна осъди трима души за държане на
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха трима души за държане на акцизни стоки без бандерол

 Районeн съд – Варна осъди трима души за държане на акцизни артикули без бандерол. Деянието е наказуемо по чл.234, ал.2 от Наказателния кодекс. Конкретният случай е от 1 август 2017 година. Тогава при инспекция в парцел в землището на община Аврен било открито, че подсъдимите, надлежно на възраст 55, 53 и 41 години, опаковат в чували и приготвят за превозване авансово нарязан и изсушен тютюн за пушене, без изискуемия по закон бандерол. Експертизата сочи, че цената на тютюна възлиза на над 5500 лв.. Деянието не е незначителен случай, като единствено избегнатия и неплатен изискуем данък е в размер на над 3700 лв. и неколкократно надвишава размера на минималната работна заплата в страната. Тримата подсъдими са работили в условия на прелиминарен сговор.

Районен съд - Варна наложи на всеки от подсъдимите наказване от по 2 години отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 4 години. Те бяха наказани и солидарно да заплатят направените по делото разходи.

Предметът на закононарушението – тютюнът за пушене, както и движимостите на подсъдимите, послужили за осъществяване на умишленото закононарушение - електрическа машина за рязане на листна маса, електронна везна и други, се лишават в интерес на страната и предават за заличаване след влизане на присъдата в действие.

 

Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР