Районен съд – Варна осъди жена за търговия на дребно

...
Районен съд – Варна осъди жена за търговия на дребно
Коментари Харесай

Районен съд – Варна осъди жена за търговия с ментета

 Районен съд – Варна осъди жена за търговия на дребно със артикули от предпазени марки, оповестиха от пресслужбата на съда.  

Деянието е закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, наказуемо по чл.172б, ал.2 от Наказателния кодекс. На 44-годишната подсъдима беше наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години

На 14 март предходната година, при осъществена инспекция в търговски обект, стопанисван от ръководено от подсъдимата сдружение, са открити  изложени и предлагани за продажба голям брой артикули от предпазени марки. Стоките – най-вече тенис фланелки, блузи и дънкови дрехи, носещи знаци на разнообразни търговски марки като " GUCCI “, " ARMANI “, " CALVIN KLEIN “ и други, били ситуирани върху щендери и манекени в обекта в региона на пазара във Варна, само че търговецът не показал документ, даващ нужното единодушие от притежателите на изключителните права за потребление на записаните марки. На над 42 000 лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките. Според назначената експертиза сходството в знаците, сложени върху откритите в обекта артикули и истинските, може да провокира комплициране у потребителите.

44-годишната подсъдима е неосъждана. Разноските по делото са в нейна тежест, а материалните доказателства – облеклата, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната като след влизане на правосъдния акт в законна мощ следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР