Районeн съд – Варна осъди 29-годишен мъж за опит за

...
Районeн съд – Варна осъди 29-годишен мъж за опит за
Коментари Харесай

Казус във Варна: Мъж се опита да влезе в чужд дом за да говори с бившата си приятелка, осъдиха го

Районeн съд – Варна осъди 29-годишен мъж за опит за нарушение неприкосновеността на непознато жилище. Деянието е закононарушение, наказуемо  от Наказателния кодекс.

Случаят е от м. юли 2017 година Приятелката на подсъдимия изявила предпочитание да се разделят, като отказала да се среща повече с него и престанала да дава отговор на телефонните му позвънявания. На 29 юли 2017 година, късно вечерта, той отишъл наоколо до жилището на състудент от нейната компания, с желанието да я открие и да беседва с нея. Видял през прозореца приятелката си в апартамент на първия етаж от постройката, почнал да звъни дълготрайно през домофона, в това число и на съседи, до момента в който някой му отключил входния портал.  Подсъдимият почнал да блъска непосредствено по вратата на жилището и да крещи на приятелката си да излезе, като изтръгнал кабелите за интернета към жилището. Компанията вътре подала сигнал на тел.112 за протичащото се. Междувременно подсъдимият излязъл отвън постройката, с сръчност се хванал за перваза на прозорец към жилището, повдигнал външната щора и счупил стъклото в опит да проникне в непознатото жилище.

Деянието е осъществено нощем и е останало незавършено, заради независещи от волята на дееца аргументи. 29-годишният мъж е с чисто правосъдно минало. След реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение с признание на виновността, на подсъдимия беше наложено наказване от 5 месеца отнемане от независимост. Изтърпяването на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе наказан да заплати направените по делото разходи. Одобреното от съда съглашение е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР