Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение домашен арест“

...
Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение домашен арест“
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест учителя, обвинен в блудство с дете в Аксаково! Родители: Не вярваме, че е способен на такова нещо! Прекрасен човек!

Районен съд – Варна дефинира мярка за неотклонение " домакински арест “ за 24-годишен мъж, притеглен като обвинен за осъществяване на дейности за полово задоволство по отношение на малолетно момче – закононарушение по член 157, ал.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото в закона наказване за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 6 години, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Съдът, като взе поради събраните досега доказателства и по-специално свидетелските показания откри, че може да се направи рационално обосновано съмнение за съпричастност на 24-год. мъж към повдигнато му обвиняване. Доколкото към днешна дата той има непрекъснат адрес и е оправдан, съдът реши, че по-лека мярка от желаната от прокуратурата " задържане под стража “, също би изиграла своята роля. Предвид метода и механизма на действието, както и с оглед личността на обвинения и трудовата му ангажираност като преподавател по музика, работещ с деца, съдът счете че той следва да бъде обособен от тази си активност до привършване на следствието. Ето за какво Варненският областен съд дефинира по отношение на 24-годишния обвинен  мярка за неотклонение " домакински арест “, която да бъде следена със средство за електронно наблюдаване.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делото е планувано за разглеждане пред ВОС, за 4 февруари  от 10 часа.

В същото време изследване на Varna24.bg откри, че младият учител се радва с безупречна известност измежду родители и деца. Всички, посещаващи школата в Аксаково са шокирани от обвиняванията против Н.Г. и са безапелационни, че в никакъв случай децата им не са намеквали за сходни случаи.

" Момчето е надарено, мъдро, безрезервно, постоянно благо и деликатно към децата. Посещаваме школата повече от година, има деца, които доста по-отдавна вървят на уроци при него. Никога никой по никакъв мотив не е поставял сходен въпрос. Детето, което се е оплакало, посещава напълно от скоро школата. Никой не познава нито него, нито родителите. Според нас става въпрос за някакво неразбирателство. Залата за уроци се намира на първия етаж, с лице към центъра на Аксаково. Един урок трае 15-20 минути. Непосредствено по-късно следва различен урок, децата влизат едно след друго. Това значи първо, че има видимост към стаята извън и второ, за това време по какъв начин си представяте, че някой би рискувал да се гаври с дете. Това звучи неуместно и мощно се надяваме този случай да бъде обяснен, тъй като имаме вяра в невинността на ръководителя на школата. Жалко, в случай че се окаже, че някой съзнателно злепоставя един младеж, който възпитава децата ни в родолюбие, тъй като това ще е черно леке върху живота му до края ", споделиха за медията ни родители, поискали анонимност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР