Районен съд – Русе призна за виновна 38-годишна жена от

...
Районен съд – Русе призна за виновна 38-годишна жена от
Коментари Харесай

Осъдиха шофьорка от Русе за употреба на алкохол

Районен съд – Русе призна за отговорна 38-годишна жена от Русе в това, че управлявала МПС с централизация на алкохол в кръвта 2,93 на хиляда

През нощта на 26/27.07.2021 година подсъдимата използвала алкохол. Въпреки това, карала „ Мерцедес А 180 “ и към 3:00 ч. била спряна от полицейски чиновници на ул. „ Янтра “ в гр. Русе. По време на инспекцията органите на реда доловили аромат на алкохол, заради което поискали да я тестват с „ Алкотест Дрегер “. Жената отказвала да даде годна проба от издишван въздух и се държала надменно. Бил ѝ формиран акт и ваучър за здравно проучване. Полицейските чиновници я съпроводили до УМБАЛ „ Канев “, където в 3:40 ч. дала кръвна проба. Изготвената след това химическа експертиза открила, че концентрацията на алкохол в кръвта на В. ѝ. в този час е била 2,93 на хиляда.

Още в разпоредителното съвещание подсъдимата призна виновността си и изиска делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Районен съд – Русе почете това искане и ѝ дефинира наказване отнемане от независимост в размер на 2 години, което понижи с една трета и ѝ наложи отнемане от независимост за 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 750 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 2 години.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - гр. Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР