Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което

...
Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което
Коментари Харесай

Осем месеца затвор за шофьор, управлявал под въздействието на алкохол

Районен съд – Русе утвърди съглашение, по силата на което П. Г. ще изтърпи санкции отнемане от независимост за период от 8 месеца при първичен общ режим, санкция в размер на 400 лева и отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 6 месеца за това, че е управлявал МПС след приложимост на алкохол.

Подсъдимият е на 48 години от гр. София, осъждан през 2002 година и през 2015 година за същите по тип закононарушения. На 29.03.2020 година в Румъния използвал доста количество алкохол. Въпреки това привел в придвижване и управлявал влекач „ Скания “ в посока гр. Русе. Към 23 ч. бил на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, където след получен сигнал, му била осъществена инспекция с „ Дрегер “. Уредът отчел 1,65 на хиляда. П. Г. признал, че е изпил 5-6 кенчета бира, дал кръвна проба и подписал акта без възражения. Резултатът от осъщественото след това химическо проучване на кръвната проба бил 1,63 на хиляда. Мъжът бил предаден на съд за това, че е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, открито по надлежния ред, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за закононарушение по чл.343б ал.1 Наказателен кодекс.

След 11 правосъдни съвещания, отсрочени заради неявяването на подсъдимия по разнообразни аргументи, в 12-тото същият се яви, призна виновността си и подписа съглашение. При осъществяване на наказването отнемане от независимост е приспаднато предварителното задържане на 29.03.2020 година Районен съд – Русе счете, че съглашението не опонира на закона и морала и го утвърди. Съдебният акт има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР