Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Иванов за виновен

...
Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Иванов за виновен
Коментари Харесай

Само условни присъди за организаторите на кървавите боеве с питбули в Пловдив

Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Иванов за отговорен в това, че в интервала от началото на 2012 година до 29.10.2016 година в Пловдив – в имот с двор и индустриална четириетажна постройка, в съучастничество като причинител със сина си Константин Иванов, е отглеждал и упражнявал животни за боеве, а точно петдесет броя кучета от породата " питбул “, заради което и на съображение член 325а, ал.1, вр. с член 20, ал.2, вр. с ал.1, вр. с член 54, ал.1 от Наказателен кодекс го осъжда на   две години отнемане от независимост, както и санкция от 4000 лв.. На съображение член 66, ал.1 от Наказателен кодекс отлага  за осъществяване наказването, наложено на подсъдимия Иван с 4 години изпитателен период.

Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Константин за отговорен в това, че в интервала от началото на 2012 година до 29.10.2016 година в Пловдив – в имот с двор и индустриална четириетажна постройка, в съучастничество като причинител с Иван е отглеждал и упражнявал животни за боеве, а точно петдесет броя кучета от породата " питбул “, заради което и на съображение член 325а, ал.1, вр. с член 20, ал.2, вр. с ал.1, вр. с член 54, ал.1 от Наказателен кодекс го осъжда на  една  година отнемане от независимост, както и 2000 лв. санкция. На съображение член 66, ал.1 от Наказателен кодекс отсрочва с 3 години изпитателен период. 

Веществените доказателства: 44 броя кучета /от които 3 броя трупове на кучета/, на предпазване в Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс “ – Пловдив, на съображение член 53, ал.1, б. " А “ от Наказателен кодекс да се лишават в интерес на страната, като 41 броя от тях се оферират на оторизираните органи на БАБХ, а три броя трупове на кучета да се предадат на заличаване на екарисажно дружество след влизане на присъдата в законна мощ. 

Районен съд – Пловдив осъжда на съображение член 189, ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс: 

- подсъдимия Иван да заплати направените по делото разходи – общо в размер на 68 502,37 лв..

-  подсъдимия Константин да заплати направените по делото разходи – общо в размер на 68 502,37 лв.. 

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Окръжен  съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР