Районен съд – Монтана наказамъж и жена, живеещи на семейни

...
Районен съд – Монтана наказамъж и жена, живеещи на семейни
Коментари Харесай

Районен съд – Монтана наказа мъж и жена, оставили без надзор и грижи двете си деца

Районен съд – Монтана наказамъж и жена, живеещи на фамилни начала, поради оставените от тях без контрол и грижи и сложени в заплаха две дребни деца. Майката е наказана на „ Пробация “, а на бащата е наложена санкция от 1000 лв..

Според документите по делото на31 май 2022 година подсъдимите Д. И. Д. и Е. Й. В. се скаралии майката напуснала жилището, в който живеели.

Жилището било без електричество поради неплатени сметки. На сутринта бащата отишъл на работа и оставил децатаД. Д. И. – 7 годишен, иМ. И. Д. – на 1, 5 години, сами.Децата се уплашили, излезли от жилището и тръгнали по улиците на Монтана да търсят майка си.

Те били открити мръсни и гладни отслужител на Общинското дружество „ Чистота “ и за случая били известени обществените служби и отдел „ Закрила на детето “.

Двете деца са били настанени в приемно семейство, а против майката и бащата било формирано досъдебно произвеждане заоставените без контрол и грижи малолетни деца, с което е била основана заплаха за тяхното физическо и душевно развиване.

Според Наказателния кодекс действието е закононарушение противбрака, фамилията и младежта и се санкционира с „ Лишаване от независимост “ до 3 години, както и с публично неодобрение.

След като се срещна с документите по делото и изслуша обвиняването, очевидците, подсъдимите и отбраната им, съдът признаЕ. Й. В.- с главно обучение, живее във фактическо общуване, осъждана, за отговорна и й наложи наказване „ Пробация “ с пробационни ограничения: Задължителна регистрация по сегашен адрес за 6 месеца с честота 2 пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца.

На майката бе наложено и наказване „ Обществено неодобрение “, което ще бъде изпълнено посредством прочитане на присъдата по радиовъзел при Община Монтана. Съдът призна и Д. И. Д. - със приблизително обучение, живее във фактическо общуване, работи, неосъждан (реабилитиран), за отговорен, само че го освободи от наказателна отговорност и му наложи наказване „ Глоба “ в размер на 1000 лв..

Присъдата може да се апелира или стачкува в 15 дневен период пред Окръжен съд - Монтана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР