Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Глобиха мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие в Монтанско

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на подсъдимия А. Е. А. за наказване „ санкция “ в размер на 1500 лв. за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение.  
На 29 август 2022 година след подаден сигнал за случай на домашно принуждение в село Якимово и формирано дело Районен съд – Лом издал заповед за отбрана, с която на А. Е. А. били наложени ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашно принуждение - той бил длъжен да се въздържа от осъществяване на принуждение по отношение на дамата, с която живеел на фамилни начала и децата ѝ, бил отхвърлен от вкъщи, който обитавали дружно, и му било неразрешено да приближава на разстояние по-малко от 50 метра дамата, децата и жилището им в село Якимово, както и местоработата на дамата и местата ѝ за обществени контакти и отдих с децата. Въпреки заповедта, която му е била връчена на 31 август 2022 година, на 23 декември вечерта А. Е. А. отишъл в къщата, до която имал възбрана да се приближава, и дамата, почувствала се застрашена, подала сигнал за нарушаването.  
По случая  било формирано дело и А. Е. А. е бил упрекнат за несъблюдение на издадената заповед. Пред съда А. Е. А.  – 38-годишен, със приблизително обучение, неженен, незает и неосъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 1500 лв. санкция, която да заплати в интерес на Държавата. Подсъдимият А. Е. А. би трябвало да заплати и 1404 лв. по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана за правене на сложна Съдебно-психиатричнапсихологична експертиза по делото.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР