Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста украинеца, превозвал бежанци

Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по повод на 28-годишния украинец, срещу който са повдигнати две обвинявания: по член 281, ал.2, т.1, пр.І-во, т.4 и т.5, във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс и по член 354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

Мъжът е упрекнат в това, че на 30.08.2022 година в село Кърнаре, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци - девет сирийски жители, да обитават и минават в страната - Република България в нарушаване на закона - чл.19, ал.1, т.1 от ЗЧРБ, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство, във връзка с повече от едно лице и във връзка с ненавършилото 16-годишна възраст лице, на възраст 13 години и в това, че на 30.08.2022 година без съответно позволение е държал високорисково наркотично вещество - марихуана с нето тегло 0,092 грама на стойност 0,55 лв..

Престъпленията са разкрити от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Карлово, като дейностите по следствието са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив, Териториално поделение – Карлово.

Съдът откри, че от събраните досега доказателства следва извод за обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията, за които е притеглен като подобен. Според съда при мярка за неотклонение, друга от задържане под стража, е налице заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е планувано намерено съвещание на 08.09.2022 година в 13:30 часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР