Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета

...
Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета
Коментари Харесай

Районен съд – Бяла Слатина остави в ареста мъж, обвинен в нанасянето на средна и на лека телесна повреда на двама души

Районен съд – Бяла Слатина през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А. П.

Той е притеглен в качеството на обвинен от Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина за две закононарушения.

За това, че на 12.02.2024 година в с. Габаре, обл. Враца, е предизвикал междинна телесна щета на Ш. М. от същото село и че на същата дата и място, в съучастничество с малолетния И. И., е предизвикал лека телесна щета на М. М., като двете действия са осъществени по хулигански подбуди. Законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” за период от две до 10 години за междинната телесна щета и до три години за леката телесна щета.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ Районен съд – Бяла Слатина одобри, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано съмнение за евентуалната съпричастност на А. П. към закононарушенията, за които му е повдигнато обвиняване.

От данните по делото съдът намира също по този начин, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото първоначално се е укрил от органите на реда. Съществува и втората различна заплаха – обвиненият да извърши закононарушение, като се има поради това, че той към този момент е осъждан, както и събраните досега за него характеристични данни.

Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Окръжен съд – Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР