Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета

...
Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета
Коментари Харесай

Задържаните за подправяне на изборни резултати от секцията в Малорад остават в ареста

Районен съд – Бяла Слатина през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, по отношение на за шефката на СИК в с. Малорад Моника Йорданова (представител на ПП-ДБ) и мъж с букви Ц. Ц. Те са привлечени като обвинени за подправяне на изборни резултати, оповестиха от Окръжен съд - Враца.

 

Обвинението против двамата е по член 169 връзка член 20, алинея 2 от Наказателния кодекс.

При установяване на най-тежката мярка Районен съд – Бяла Слатина е приел, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Окръжен съд - Враца.

Двамата бяха арестувани след подаден сигнал в Общинската изборна комисия в Борован, че към 23:00 ч. на 29 октомври, членове на СИК-Малорад са преправили изборни резултати, като сигналът е бил съпроводен със запис от видеонаблюдението по време на броенето.

 

От прокуратурата показват, че на този стадий от следствието е открито, че вечерта на 29 октомври в с. Малорад, област Враца, М. Й., в качеството си на ръководител на секционна изборна комисия (СИК) и Ц. Ц., в качеството си на член на СИК, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници.

 

Обвиняемите съзнателно са поставяли знаци за разнообразни претенденти от селото в празните места в бюлетини, избрани за преференции, в които не е бил изработен избор на преференция за общински съветници, след което са положили подписи в формирания протокол с преправените от тях изборни резултати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР