Районен съд – Бургас осъди на първа инстанция вицепремиера и

...
Районен съд – Бургас осъди на първа инстанция вицепремиера и
Коментари Харесай

БХК се кефи, че Валери Симеонов бил осъден за антициганско изказване

Районен съд – Бургас осъди на първа инстанция вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов за антиромската му тирада като депутат от трибуната на Народното събрание на 17 декември 2014 г. 
Делото бе заведено от ромските публицисти Кремена Будинова и Огнян Исаев, представлявани от Правната стратегия на Българския хелзинкски комитет (БХК), оповестиха от организацията, представени от " Правен свят "

Съдът открива, че думите, които е споделил от трибуната, съставляват тормоз по смисъла на Закона за отбрана от дискриминация, защото " водят до накърняване достолепието на лицето и основаване на враждебна, принизяваща, унизителна и обидна среда, и всеки с ромска етническа принадлежност може да бъде обиден от тях, като не е належащо изказването да се отнася до цялата ромска общественост, с цел да бъде възприето като накърняваща достолепието на обособен неин представител, определящ се като подобен ", оповестява Български Хелзинкски комитет на уеб страницата си.

А Симеонов сподели това:

" Безспорен е фактът, че огромна част от циганския етнос живее отвън всевъзможни закони, правила и всемирен правила на държание. За тях законите не важат, налозите и таксите са неразбираеми понятия, сметките за електричество, вода, общественото и здравното обезпечаване са сменени от убеждението, че те имат единствено права, само че не и отговорности и отговорности. За тях кражбата и грабежът са се трансформирали в метод на прехранване, нарушаването на закона – в норма на държание, раждането на деца – рентабилен бизнес за сметка на страната, грижата за поколението – във възпитаване на малолетните в милостиня, проституция, кражба и пласмент на опиати. Циганските барони постановат модел на битие, радикално противопоставен на законовите правила в българското общество. България е изправена пред пропастта на етническа рецесия.

Симеонов е наказан да прекрати нарушаването, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушавания.

Ищците по делото не желаят обезщетение.

Решението на съда предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР