Районен съд – Берковица потвърди наказателно постановление за глоба от

...
Районен съд – Берковица потвърди наказателно постановление за глоба от
Коментари Харесай

3000 лв. глоба за незаконно сметище край Берковица

Районен съд – Берковица удостовери наказателно разпореждане за санкция от 3000 лв., наложени от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана на М. М. Д. в качеството му на кмет на община Берковица за позволено нелегално бунище на територията на общината.

На 17септември 2019 година чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда направили инспекция на общинско хранилище за неопасни боклуци в землището на Берковица, което е с прекратена употреба със Заповед на Директора на РИОСВ-Монтана,считано от 16 юли 2009г.

На мястото чиновниците открили изхвърлени боклуци – биоразградими /клони/,строителни /тухли,керемиди,вар и др./ и смесени битови боклуци - пластмасови опаковки,фотьойли,кашони, гуми, които са били разказани в Констативен протокол на Регионална инспекция за опазване на околната среда и защото кметът на Община-Берковица се явявал отговорно длъжностно лице, позволило изхвърляне на боклуци на неразрешени за това места, бил формиран Акт за определяне на административно нарушаване за нарушаване на Закона за ръководство на отпадъците.

Актът е бил формиран в наличието на нарушителя, връчен персонално и подписан от него и един очевидец. На 25 септември 2019 година Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана е издал Наказателно разпореждане № 14, с което на кмета на Берковица М. М. Д. е наложена за нарушаването глоба в размер на 3000 лв.. Против Наказателното разпореждане е постъпила тъжба от Община Берковица, посредством кмета М. М. Д. с възражения за незаконност и неточност и искане съдът да анулира напълно обжалваното разпореждане.

След разглеждането на събраните по делото гласни и писмени доказателства съдът одобри, че посредством отговорно безучастие М. М. Д. като кмет на Община – Берковица е направил нарушаване на чл.19, ал.3, т.15 от Закона за ръководство на отпадъците и административно-наказващият орган вярно и законосъобразно му е наложил глобата, чиято цел е да предизвести и превъзпита нарушителя към съблюдаване на открития юридически ред и да се влияе възпитателно и предупредително върху останалите жители.

Съдът реши атакуваното Национален парк за вярно и законосъобразно и го удостовери.Решението предстои на касационно обжалване пред Административен съд – Монтана в 14-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР