Районът около централната жп гара в германската столица Берлин вече

...
Районът около централната жп гара в германската столица Берлин вече
Коментари Харесай

Евакуация в Берлин заради бомба от Втората световна война


Районът към централната жп гара в немската столица Берлин към този момент е евакуиран за неутрализиране на неексплодиралата бомба от Втората международна война. Операцията стартира в 9.00 часа локално време.

Засегнат е регионът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе ( Chausseestraße, Invalidenstraße, Heidestraße und Fennstraße), както и намиращите се на тях здания. Евакуирани са и постройките в северозападната част на болница „ Шарите “ от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по здравна история. Централната жп гара също е евакуирана.

По време на обезвреждането може да се стигне до нарушение на придвижването на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното придвижване на летище Тегел. Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като само линия 55 ще е краткотрайно спряна. Възможно е да има нарушение на придвижването и на автобусния публичен превоз.

Българското посолство в Берлин осведоми, че при положение на нужда, на жителите ще бъде обезпечен заслон от страна на локалните управляващи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР