Районът около бул. „Черни връх” е атракцията сред строителните предприемачи

...
Районът около бул. „Черни връх” е атракцията сред строителните предприемачи
Коментари Харесай

Най-големите строежи в София за 2018 г.

Районът към бул. „ Черни връх” е атракцията измежду строителните бизнесмени през Новата година. Там ще бъдат построени болница, хотели, както и жилищни здания. За интервала от януари доникъде на ноември Дирекция „ Архитектура и градоустройство” е издало разрешителни за градеж на 13 огромни обекта, сподели преди „ 24 часа” основният проектант на София Здравко Здравков.

Сред един от крупните планове, които ще изникнат през настоящата година, е болница с разгъната застроена повърхност от 18 962 кв.м. Проектът е на лекар Христо Мазнейков, притежател на частната болница „ Света София”.

Друг огромен план в бранша на логистичните площи би трябвало да бъде построен в Бусманци. Неговата разгъната застроена повърхност е 14 585 кв.м. Освен склад, комплексът ще разполага и с офис постройка и паркинг. Нова постройка ще изникне и в Бизнес парк София, както и още две в София Тех Парк.

Един от най-големите планове, които би трябвало да бъдат подготвени през 2019 година жилищен и бизнес комплекс с обща разгъната застроена повърхност 165 000 кв.м. Особеното на комплекса ще бъде, че той ще разполага с езеро, детски и спортни площадки, учебно заведение с басейн и цялата нужна инфраструктура. На територията му ще бъде ситуирана и новата база на волейболен клуб „ Левски София”. Инвестицията ще е на стойност 200 млн. EUR.

На път е да се появи и първата висока постройка от контейнери. Предвидено е високата 80 метра сграда да бъде ситуирана в кв. „ Люлин”. Все още обаче не е несъмнено, че строителството ще стартира до края на настоящата година.

Темата за небостъргачите беше извънредно дискутирана през 2017-а. През Новата година ще стартира и строителството на сходна постройка. Височината й се планува да бъде 202 метра на 44 етажа. Мястото е на бул. „ Цариградско шосе” до Интер Експо Център.

След дълги години на споразумяване на документи е на път да стартира строителството на „ Гранд Каньон” на турската компания „ Гаранти коза” в столичния квартал „ Младост”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР