Районът на язовир "Ястребино" край Антоново е сериозно замърсен. Затова

...
Районът на язовир "Ястребино" край Антоново е сериозно замърсен. Затова
Коментари Харесай

Районът на язовир Ястребино край Антоново е сериозно замърсен

Районът на язовир "Ястребино " край Антоново е съществено нечист. Затова сигнализират доброволци от Централната рибно-опазваща организация. За настоящето плачевно положение на водоема и към него виновност имат и феновете - риболовци, сподели пред Българска телеграфна агенция Шенол Хасанов, началник на организацията - клон Ястребино.

Според него и екипа му в непосредствена непосредственост до водата е цялостно с боклуци, резултат на човешка активност. "Преди две години тук се радвахме на чиста природа, в този момент погледът е притеглен първо от отпадъци, а по-късно идва ред на красивата панорама към язовира. И това е по този начин, тъй като в този момент водоемът се посещава по-често и риболовците не почистват след себе си ", безапелационен е той. Язовирът притегля много риболовци, някои от които остават и да пренощуват, защото е богат на риба. Той бе зарибен при започване на ноември 2018 година от доброволците на ЦРОО - клон Ястребино, а зарибителният материал бе закупен с пари от дарения.

Хасанов изясни, че прави усещане обстоятелството, че част от боклуците са събрани в чували за боклук, само че не са изнесени.
В околните села има контейнери и биха могли да бъдат изхвърлени там. "Нужно е единствено предпочитание, персонална просвета и блян освен да употребяваме, а и да оставим нещо след себе си от естествените дадености на района си ", безапелационен е той.

Доброволците от ЦРОО ще провеждат акция за разчистване на язовира. Тя ще бъде в дните, когато влезе в действие възбраната за лов на риба.

Шенол Хасанов добави за Българска телеграфна агенция, че нощес при рутинна инспекция на язовир "Ястребино " е извадена една бракониерска мрежа с дължина към 80 метра. Поставена е била в региона под село Трескавец. Уловената в нея риба - от типа каракуда, е върната във водата. Мрежата е унищожена и предадена на чиновник на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР