Районът е под пълна блокада и са преустановени всички доставки

...
Районът е под пълна блокада и са преустановени всички доставки
Коментари Харесай

И тази нощ продължиха ударите срещу Ивицата Газа frognews.bg

Районът е под цялостна обсада и са прекратени всички доставки на храна, вода и горива. Към момента няма изясненост дали може да бъде реализиран мир.

 

Високопоставен представител на „ Хамас ” разяснява, че групировката има подготвеност да води договаряния за преустановяване на огъня, защото са " изпълнили задачите си ". По-късно обаче терористите още веднъж заплашиха, че ще стартират да екзекутират заложници, в случай че ответният огън не бъде преустановен.

 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се закани, че войната занапред започва и страната му ще приложи голяма мощ.

 

„ Зверствата на „ Хамас ” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „ Ислямска страна ”. Вързани деца, екзекутирани дружно със фамилиите си. Млади мъже и дами, убити в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да разказвам тук. Винаги сме знаели кои са „ Хамас ”. Сега целият свят знае - „ Хамас ” е ИДИЛ и ние ще се оправим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този зложелател искаше война и ще я получи ”, безапелационен бе той.

 

Междувременно не престават и гневните международните реакции. Лидерите на Съединените американски щати, Германия, Франция, Англия и Италия направиха взаимно изказване. Джо Байдън, Еманюел Макрон, Олаф Шолц, Джорджа Мелони и Риши Сунак остро осъдиха нападението против Израел от групировката „ Хамас ”. Лидерите показват твърда и единна поддръжка за Израел и се ангажират за основаването на условия за мир в Близкия изток. В позицията се показва още, че би трябвало да се избегне разрастването на рецесията и да се отбрани цивилно население.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР