Район Южен е ощетен с финансирането от градския бюджет, става

...
Район Южен е ощетен с финансирането от градския бюджет, става
Коментари Харесай

Само 221 040 лева за ремонти в Южен

Район " Южен " е ощетен с финансирането от градския бюджет, излиза наяве от бюджета на Община Пловдив, признат през предходната седмица. За градеж на нова детска градина на бул. " Александър Стамболийски ", която би трябвало да поеме децата от новите " Оазис " -и и кварталите " Беломорски " и " Остромила ", са планувани единствено 200 000 лв.. Това е извънредно незадоволително, в случай че забавачка за 200 деца коства минимум 3,5 млн. лв..

Оскъдни са и средствата за строителната стратегия на региона - едвам 221 040 лв.. " С тези пари можем да създадем единствено дребна част от обектите, макар че имаме огромна планова подготвеност ", сподели за " Марица " през вчерашния ден кметът на " Южен " Борислав Инчев. Отпуснатата сума ще бъде разпределена за непълен ремонт на квартални улици и тротоари, въпреки че дупките са безчет, за осветяване на няколко сектора, пейки и две детски площадки в ЖК " Южен " до блок 1114 и в междублоковото пространство на ул. " Бугариево " и " Пере Тошев ".

За пет огромни плана още предходната година са определени реализатори и с тях са подписани контракти, че ще стартират работа, когато бъде обезпечено финансиране. Такива контракти са подписани за благоустрояване и създаване на паркинги на бул. " Александър Стамболийски " пред блокове №36-58 и 64-84. Единият паркинг с прилежащата инфраструктура е за над 300 000 лв., другият - за 220 000. Собствениците на гаражите още през есента са предизвестени да ги отстранен. Средства за тях обаче не са заложени в общинския бюджет.

С дребното пари по контракти от предходната година на ул. " Люлякова " и „ Кичево “ в правата сред ул. „ Горно Броди “ и ул. „ Лазо челник “ са направени 16 нови паркоместа. " Без финансова поддръжка на Община Пловдив " няма по какъв начин регионите да отговорят на потребностите на хората ", разяснява Борислав Инчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР