Район Тракия ще се присъедини тази неделя – 23.10.2022 г.,

...
Район Тракия ще се присъедини тази неделя – 23.10.2022 г.,
Коментари Харесай

„Тракия” се включва във велошествие „Спасете почвата”. Заповядайте в неделя!

Район „ Тракия ” ще се причисли тази неделя – 23.10.2022 година, към самодейността на световното екологично придвижване „ Спасете почвата “, което в този ден провежда велосипедно шествие в страни от цяла Европа.

Събитието е подкрепено от кмета на „ Тракия ” Костадин Димитров, към него се причислява и Велообщество Пловдив.

Началото в 10 часа, а мястото – пред районното кметство на бул. „ Освобождение ” 63.

„ Ще създадем обиколка по велоалеите и ще приключим в парк Лаута, където ще засадим семена от кестени, дъбове и други дървета. Добре пристигнал е всеки на колела ”, канят уредниците.

Основната цел на придвижването " Спасете почвата " е да се обезпечи съществуването на най-малко 3-6% органично наличие в земеделската почва, тъй че тя да е стабилно жизнеспособна.

„ Защо привличаме вниманието към почвата? Защото в случай че повече хора знаят и схванат за казуса, както и неговото решение, ще осигурим нужната поддръжка за идеята и държавниците ще са по-уверени при избирането на подобаващи политики по обезпечаване на най-малко 3-6% органично почвено съдържимо.

Заповядайте и станете част от решението, не от казуса. Нека напишем една нова, по-добра история на света дружно! ”, приканват основателите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР