"Район "Панчарево" е най-големият по територия район от всички 24

...
"Район "Панчарево" е най-големият по територия район от всички 24
Коментари Харесай

Димитър Сичанов, кандидат за кмет на район Панчарево от ГЕРБ: Хората избират да живеят в нашия район заради чистия въздух, местата за отдих и спокойствието

"Район "Панчарево " е най-големият по територия регион от всички 24 в София. Той е с 10 обитаеми места, със села, вилни зони, с доста места за туризъм и отдих. Районът е с най-голямата улична мрежа в столицата. Това съобщи в студиото на Izbori.bg Димитър Сичанов, претендент за кмет на регион "Панчарево " от ГЕРБ.

"В крайните улици не сме влизали повече от половин година, година някъде и това е главният ни приоритет - в посока да създадем уют на хората, да се сътвори нужната улична регулации ", сподели още Сичанов.

"Увеличава се кратността на рейсовете от тази седмица в Казичене ", добави Димитър Сичанов.

"Хората избират да живеят в нашия регион поради чистия въздух, местата за отдих и спокойствието и ние би трябвало да се грижим за положителното им предвижване до работното място. Това е и преди всичко в нашата стратегия ", изясни още той.

"С новата велоалея на Панчаревското езеро доста хора избират да се отдадат на отдих уикенда. Във времето възстановихме и паркингите към самото езеро. Те са към този момент извънредно незадоволителни обаче. В идващите четири години щр създадем още един паркинг. Той ще бъде при започване на Панчаревското езеро. В тази тенденция също сме заложили доста неща ", сподели претендентът за кмет на ГЕРБ и разясни, че писмено е свършена работата.

Продължават недоволствата обаче от недоброто разчистване на снега през зимата, призна Димитър Сичанов и подсети, че има доста села в региона с друга невилация.

"Има потребност инфраструктурата да се усъвършенства и то интензивно. Има моменти, в които снегоерините не могат да минават. Голяма проблем зимата срещаме със прекъсване на коли на уличното платно. Това основава проблем и в сметопочистването. Заложили сме в идната стратегия да се влияе повече на Столичния инспекторат по тази тематика ", сподели Сичанов.

"Във вилните зони нямаме никаква невилация, по тази причина там и налозите са доста по-ниски, само че това е концепцията ни и задачата ни - да се разширят тези зони ", добави той.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ разяснява и детските ясли и градини. Сичанов разясни, че няма детска ясла или градина, която не е разширена.

"В Герман има чисто нова яслена градина даже ", разясни той и добави, че с доста огромно предпочитание и възторг е построена тя.

Районът се разраства и има лек дефицит тук-там в яслени групи и в първа група от детските градини ", изясни претендентът за кмет.

"Наблюдава се и огромен приръст на учениците, които посещават нашите учебни заведения ", разяснява Димитър Сичанов.

На въпрос покачват ли се цените на парцелите, той съобщи, че няма наблюдаване по тематиката, само че изясни, че не може да се въздействам върху този фактор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР