Район Одесос“ ще отбележи на 23-и октомври своя 7-и официален

...
Район Одесос“ ще отбележи на 23-и октомври своя 7-и официален
Коментари Харесай

Варненският район „Одесос“ отбелязва 7-ия си празник

Район „ Одесос “ ще означи на 23-и октомври своя 7-и формален празник. Той бе разгласен с решение №632-2 на на Общинския съвет във Варна през 2012 година, а датата 23-и октомври 1878 година се свързва с началото на локалното самоуправление в града. Тогава Варна се снабдява с кмет и гражданска администрация, чиято съществена задача е била да се даде опция на популацията да урежда своите публични и частни каузи при тържеството на новите християнски правила на ръководство. През т.г. се навършват 140 година от основаването на първите държавни институции в града. Това е и тематиката на обичайна листовка, издавана за празника на региона.
Празничната стратегия стартира в 11.00 ч., когато на възпитаници от ОУ „ П. Р. Славейков “ ще бъдат връчени грамоти за чудесно показване в конкурс „ ГРАФИКА 2018 “ на тематика „ СВОБОДА “, проведен от Община Високо Мито - Чешка Република, побратимен с „ Одесос “.

Гражданите ще могат да се срещнат на място в постройката на ул. „ Стефан Караджа “ №30 с работата на администрацията в границите на събитието „ Отворена администрация “ от 15.00 до 16. 30 ч.

От 18.00 ч. при вход свободен в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще стартира обичайният празничен концерт - „ Талантите нямат възраст - 7 ”, с присъединяване на ученици на Национално учебно заведение по изкуствата ”Добри Христов ”, Даниела Димова, Варненска вокална групировка „ Одесос ”, Клуб по танци “Стар Денс ”, Арменски танцов състав „ Гаяне Марашлиян “ към НЧ „ Свети Саркис 2007 “, танцов отбор при СУ “Елин Пелин “.

Половин час по-рано, от 17.30 ч. на входа пред ФКЦ настроението ще бъде вдигнато от осъществявания на Представителния оркестър на Военно-морски сили на Република България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР