Район Източен и полицията влязоха на кооперативен пазар Столипиново тази

...
Район Източен и полицията влязоха на кооперативен пазар Столипиново тази
Коментари Харесай

Акция в Столипиново! Общината си взима пазара, държан незаконно от съветника Яшар Асан

Район „ Източен ” и полицията влязоха на кооперативен пазар „ Столипиново ” тази заран. Те организират акция, която е обвързвана с взимането на тържището, което се държи от месеци без правно съображение от общинския консултант Яшар Асан, предава кореспондент на T rafficNews.
Прочетете още
На последната сесия Ерол Садъков от „ Браво, Пловдив ” повдигна въпроса кой и по какъв метод стопанисва пазара на ул. „ Батак ”, откакто концесията за него изтече още през октомври. Тогава Яшар Асан призна, че „ се грижи за пазара ”, защото нямало кой да го пази. Явно предизвикано от питането на Садъков,  тази заран от районната администрация и полицията са влезнали на базара и са почнали да разказват комерсиалните площи. На място е и кметът на „ Източен ” Емил Русинов, шефът на Оперативна програма „ Общински пазари ” Димитър Караилиев и началникът на отдел „ Общинска благосъстоятелност ” Мирослава Сукарева.

При типа на общинарите и полицията, доста от търговците са почнали да затварят обектите си и да си потеглят от пазара. Русинов и общинските чиновници са успокоили търговците, че няма да ги затварят или да им взимат стоката, а просто ще преведат тържището под законов ред.

В момента от администрацията разказват комерсиалните площи и квадратурите им, защото има разминавания сред издигнатото и това, което е предаденото по документи след приключването на концесията с компанията на Яшар Асан.  Не се знае след приключването на концесията какви суми са плащали наемателите и на кого.

От администрацията обясниха на търговците, че след изземването на пазара и връщането му в общинско притежание, те ще заплащат своите такси на Оперативна програма „ Общински пазари ”, като е прекомерно евентуално даже наемите им да бъдат по-ниски.

Очаква се и в околните месеци Община Пловдив да разгласи търг за отдаването му чартърен за период от 10 години.

Очаквайте детайлности!



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР