Райна Княгиня, Ванга, Райна Касабова, Елисавета Багряна – на пръв

...
Райна Княгиня, Ванга, Райна Касабова, Елисавета Багряна – на пръв
Коментари Харесай

„Жената, която уши знамето“: Български танцов филм за Райна Княгиня

Райна Княгиня, Ванга, Райна Касабова, Елисавета Багряна – на пръв взор не си наподобяват. Един хореограф обаче преплита техният живот и истории в танцов филм. А акцент в него са българските дами в историята ни. Повече - от Стефани Ханджийска, реализатор и хоерограф, създател на музикалния филм „ Жената, която уши знамето “.

Това е танцов филм, който през актуален танц и мода изследва 11 популярни български дами, техните достижения в историята, и се възприема с извънреден интерес в България.

На 1 юни в „ Топлоцентрала – районен център за изпълнителски изкуства “ ще го покажем отново. Ще има танцов пърформанс и филм. Вплитаме двете изкуства – живото и цифровото.

Екипът, с който снимахме кино лентата, беше в Лондон, тъй че няма да бъде истинския каст, само че ще има изненада за феновете.

Работихме с танцовата академия „ Лабан “ в Лондон, която е висше образователно заведение, и някои от техните най-талантливи студенти – от Сингапур, Германия, Италия, Англия, също и две българки, Елена и Християна – танцуват във кино лентата.

Имахме доста срещи, в които разказвахме на самите млади дами, които трябваше да извършват функциите, за техните героини. Всъщност, имахме и задача да разпространим хубавото в българската история.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР