Райна Кабаиванска е един от най-уникалните гласове в оперния свят

...
Райна Кабаиванска е един от най-уникалните гласове в оперния свят
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска: Дъщеря ми все още не може да ми прости, че отсъствах

Райна Кабаиванска е един от най-уникалните гласове в оперния свят на XX и XXI век. Тя даде особено изявление за bTV в навечерието на годишния 19-и концерт на нейния Майсторски клас в София.

Преди първия образователен ден тя си спомни за учебното заведение и първия си преподавател.

Снимка: btvnovinite.bg

„ От първия си преподавател имам един необикновен спомен. Той беше сериозен човек и в действителност ме приготви за живота. Това бяха същинските учители, които освен те учат да пишеш и да четеш, само че и те приготвят за живота”, счита Райна Кабаиванска.

„ Училището беше много строго и най-важното – ние ходихме с престилки тогава. Според мен униформата основава и дисциплина”, добави тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Райна Кабаиванска е била отличничка.

„ Бях доста цялостна като дете и доста ме обиждаха – споделяха ми Кабадебеланска и аз доста страдах. Децата са жестоки и незабавно хващат слабото ти място. Въпреки това бях влезнала в танцов кръжок. Аз дебеланата танцувах ръченица”, спомня си с усмивка оперната певица.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя ражда на 40 година, когато е във вихъра на кариерата си. Казва, че щерка й към момента не й е дала прошка, че е отгледана от детегледачка.

„ Мъжът ми не я остави сама. Винаги беше с щерка ми. Аз се явявах на празници. Тя към момента не ми прости, тъй като се е чувствала нещастна”, описа Райна Кабаиванска.

В момента се радва на 4-годишната си внучка и споделя, че двете се обожават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР