Райграс е започнал да никне на плажната ивица край лятната

...
Райграс е започнал да никне на плажната ивица край лятната
Коментари Харесай

Опитват да заличат плажа край сараите на Доган с нов трик

Райграс е почнал да никне на плажната линия край лятната резидентция на Ахмед Доган през последните няколко седмици. Случайно или не, редом с този феномен, е подадена тъжба до Административния съд (АДмС) в Бургас, с която се нападна решението за регистриране на имота като плаж, съобщи " Флагман ".

Актът на Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) е от компания „ Стрейтлайн “ ЕАД посредством нейния представител – Калин Тихолов, който е и проектант на така наречен летни сараи на почетния водач на Движение за права и свободи. В претекстовете си арх. Тихолов акцентира, че нанасянето на плажа като плаж в кадастралната карта е „ очевидна фактическа неточност “, защото линията не била покрита с пясък и трошляк, а била „ естествено самозалесила се територия “. С други думи, той упорства, че това е земеделска земя, а като такава не е нужно да се обезпечава достъп и функционалността на пътя ще отпадне, с което зоната към морето на нос Чукалята още веднъж ще стане още веднъж неразрешена зона за простосмъртните. Арх. Калин Тихолов е изискал да се наеме геолог, който да извърши сондаж и да потвърди посредством прорез на почвата, че това не е плаж, а равнища. АДмС Бургас следва да насрочи съвещание, с цел да прегледа жалбата.

За да не бъде изгубен плажът, неправителственото съдружие " Организация за протекция на българските жители " (ОЗБГ) провежда тази неделя от 11:00 часа групово разчистване на линията.

„ Миналата седмица взехме проби от тревата, занесохме я при експерт, който е безапелационен, че това не е естествената ѝ среда. Т.е. – тя е засадена. Това е трева, която се употребява за хотелски комплекси. Видяхме и в нашите остарели фотоси, още от 2016 година и там в никакъв случай не е имало трева “, съобщи Бисер Русимов от ОЗБГ.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР