Райфайзенбанк Швейцария ще съкрати до 200 работни места, за да

...
Райфайзенбанк Швейцария ще съкрати до 200 работни места, за да
Коментари Харесай

Райфайзенбанк ще съкрати 200 работни места в Швейцария

Райфайзенбанк Швейцария ще редуцира до 200 работни места, с цел да цели осъществя годишна спестовност на стойност 100 милиона швейцарски франка (76,18 милиона паунда), разгласи третата по величина банка в страната.

"Освен структурната оптимизация, Райфайзенбанк Швейцария желае да усили успеваемостта си. Чрез последователен обзор на разноските за личен състав и материали, задачата на икономиите до 100 милиона франка би трябвало да бъде реализирана. В банката ще бъдат наранени най-много 200 работни места ", съобщи кредиторът.

Повечето от съкращенията ще бъдат осъществени чрез ранно пенсиониране, акцентира Ройтерс.

Райфайзенбанк реорганизира и организира стратегия за понижаване на разноските, след промени в изпълнителния съвет и управителните екипи. През предходната година банката бе наранена от скандал в ръководството, обвързван с изпълнителния шеф Пиерин Винченц, който напусна банката в края на 2015 година Главният прокурор на Цюрих проверява някогашния началник на банката за евентуално непозволено ръководство на бизнеса.

През януари 2019 година без значение изследване не откри никакви доказателства, че Винченц или други някогашни или сегашни мениджъри на Райфайзенбанк Швейцария са се държали по незаконен метод. Всички членове на борда преди 2015 г, които са били под управлението на Винченц, към този момент не работят за институцията.

"Райфайзенбанк " е швейцарска кооперативна банка. След UBS и Credit Suisse, тя е третата по величина банка в Швейцария.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР