Райфайзенбанк обяви десетте финалиста в българското предизвикателство в рамките на

...
Райфайзенбанк обяви десетте финалиста в българското предизвикателство в рамките на
Коментари Харесай

10 от най-добрите финтех иновации се класираха за финала в Elevator Lab България 2019

Райфайзенбанк разгласи десетте финалиста в българското предизвикателство в границите на Elevator Lab – най-голямата корпоративна стратегия за партньорство с финтех екосистемата в района на Централна и Източна Европа. Те ще се състезават в две категории – Elevator Lab Challenge за подготвени финтех решения и Elevator Lab Bootcamp за стартъпи в начална фаза и екипи с новаторски хрумвания.

Проекти на финтех фирмите Phos, Phyre, Reloyalty, Appraiser и ReCheck ще се борят за първо място в районното съревнование Elеvator Lab Challenge България 2019. Избраният за победител в конкуренцията получава „ уайлд карт “ за полуфинала на световната стратегия на Райфайзен Банк Интернешънъл, където ще се конкурира с финтех компании от целия свят.
Финалистите в Elevator Lab Bootcamp – ChatBot System, Swipe & Tip, Revalue, RICS и iRoboInvest ще получат наставнически насоки и поддръжка, а екипът с най-перспективна новаторска концепция измежду тях ще завоюва двуседмично образование във Виена.
„ Горди сме, че за трета поредна година означаваме растеж в броя кандидатствали компании в българското предизвикателство в границите на Elevator Lab – през 2017 година техният брой бе 8, през 2018 година – 16, а през тази година селектирахме най-хубавите всред 24 претенденти. Това е доказателство, че представителите на българската финтех и стартъп екосистема имат доверие в Райфайзенбанк като скъп сътрудник за развиване. Това е по този начин поради отличното ни съдействие с български и интернационалните стартъпи в България, както и поради опцията за постигане на огромната ни потребителска база в района на Централна и Източна Европа “, споделя Даниел Алексиев, шеф отдел Дигитално банкиране и Иновации, Райфайзенбанк (България).
Сред петте най-високо оценени финтех плана в Elevator Lab Challenge попаднаха:Phos с решение за преобразяване на мобилните телефони на търговците в ПОС терминали за сигурни безконтактни заплащания.Phyre с предложение за мобилен портфейл, включващ разплащания, виртуални карти и опция за интеграция на към този момент съществуващите такива, цифров формат на карти за преданост и др.Reloyalty с концепция за динамична персонализирана платформа за преданост, отчитаща държанието и преводите на потребителя.Appraiser с портал за оценка на недвижими парцели посредством специфичен логаритъм, включващ разнообразни характерности.ReCheck с платформа за благонадежден електронен продан на документи, основан на блокчейн технология за отбрана на данните.Петте стартъп финалиста в Elevator Lab Bootcamp са:ChatBot System с план за чатбот, разбиращ родния език на клиента и предоставящ нужната му финансова информация.Swipe and Tip с приложение за бързи безконтактни заплащания в бранша на услугите.Revalue с софтуерно решение за разбор на данни за пазара на парцели и препоръки за вложения.RICS с апликация за препоръки за борсови вложения в действително време.iRoboInvest с концепция за дигитализиране на банковите продуктови предложения, профилиране на клиенти и подписване на контракти.
  Победителите ще бъдат определени на 3 юли по време на събитие в София. Проектите ще бъдат оценени от Иновационния ръб на Райфайзенбанк, в който влизат представители от висшия мениджмънт на банката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР