Райфайзенбанк (България) стартира програма за сътрудничество с докторанти (т.нар. Industry

...
Райфайзенбанк (България) стартира програма за сътрудничество с докторанти (т.нар. Industry
Коментари Харесай

Райфайзенбанк стартира програма за сътрудничество с докторанти


Райфайзенбанк (България) започва стратегия за съдействие с докторанти (т.нар. Industry Funded PhD), в границите на която предлага работа върху действителни бизнес проблеми и трудов контракт в допълнение към държавната докторантска стипендия. Първият докторант, който ще се възползва от опцията, е Глория Христова от Стопанския факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “.

Тя ще създава своята дисертация на тематика „ Количествен разбор и добиване на познания от текст “, до момента в който работи в банката върху действителни проблеми в областта на разбора на огромни бази данни. Глория ще съчетава теоретични познания с на практика опит, възползвайки се от достъпа до ресурсите на банката, както и от менторска поддръжка от специалисти от разнообразни отдели.

„ Университетската среда може да бъде генератор на положителни хрумвания за бизнеса, а от своя страна ние можем да предложим на студентите и докторантите работа върху действителни бизнес провокации. Новата ни стратегия е следващата партньорска самодейност на банката, наред с Think Tank, Elevator Lab, Bootcamp и Innovation Garden, с които търсим решения в областта на нововъведенията “, споделя Даниел Алексиев, шеф Отдел „ Дигитално банкиране и нововъведения “ в Райфайзенбанк.

Industry Funded PhD програмата е второто сходно съдействие сред Райфайзенбанк и Стопанския факултет на Софийския университет след самодейността Think Tank 1.0 Big Data Challenge. През зимния учебен срок студентите от компетентност „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите “ работиха върху на практика проблем в областта на разбора на база данни, обвързван с кредитните карти, а най-хубавите решения студентите показаха пред Управителния съвет на банката през февруари тази година.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР