Райфайзенбанк (България) предлага първия дигитален процес за кредитиране на българския

...
Райфайзенбанк (България) предлага първия дигитален процес за кредитиране на българския
Коментари Харесай

Райфайзенбанк предлага първия дигитален процес за кредитиране у нас

Райфайзенбанк (България) предлага първия цифров развой за кредитиране на българския пазар. Иновативната услуга е предопределена за клиенти на банката с авансово утвърдени потребителски заеми. Те имат опция да подпишат всички нужни документи през мобилния си телефон и да усвоят сумата по сметката си без нито едно посещаване на офис на банката и без нито един лист хартия.

Електронното сключване на документите се реализира посредством мобилно приложение, създадено от Евротръст Технолъджис АД. Приложението дава опция за отдалечена електронна идентификация на клиента, издаване на уверение за електронен автограф и сключване непосредствено от мобилния телефон.

„ С новия цифров развой за приемане на заем, спестяваме време на клиентите си и им предоставяме спомагателни улеснения. Благодарение на новаторските технологии, които Райфайзенбанк вкарва, клиентите ни към този момент могат да получат заем без попълване на документи и без посещаване в офис. “, споделя Ани Ангелова, член на УС на Райфайзенбанк (България) с сектор Банкиране на дребно.

Сред главните преимущества на услугата на Райфайзенбанк е опцията за идентифициране и сключване когато и да е и от всяко място. Целият развой по идентификация лишава по-малко от 10 минути, не изисква спомагателни механически устройства и умения, а удостоверяването се прави извънредно елементарно – с едно натискане на бутон. Услугата е изцяло безвъзмездна за клиенти на банката – належащо е само събаряне на безплатното приложение.

Новият артикул е следващата стъпка на Райфайзенбанк в посока внедряване на новите технологии в процесите и услугите. От началото на годината мобилното банкиране на банката е с актуализирани функционалности и опция за идентификация посредством пръстов отпечатък или лицево различаване. През юли приключи локалното предизвикателство в границите на световния финтех акселератор Elevator Lab на Райфайзен Банк Интернешънъл, чиято цел е да открие и сътвори трайно партньорство с най-хубавите стартъпи за внедряване на нововъведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР