Райфайзенбанк (България) обяви десетте финалиста в българското предизвикателство в рамките

...
Райфайзенбанк (България) обяви десетте финалиста в българското предизвикателство в рамките
Коментари Харесай

10 от най-добрите финтех иновации се класираха за финала в Elevator Lab България 2019


Райфайзенбанк (България) разгласи десетте финалиста в българското предизвикателство в границите на Elevator Lab – най-голямата корпоративна стратегия за партньорство с финтех екосистемата в района на Централна и Източна Европа. Те ще се състезават в две категории – ElevatorLabChallenge за подготвени финтех решения и ElevatorLabBootcamp за стартъпи в начална фаза и екипи с новаторски хрумвания.

Проекти на финтех фирмите Phos, Phyre, Reloyalty, Appraiser и ReCheck ще се борят за първо място в районното съревнование ElеvatorLabChallenge България 2019. Избраният за победител в конкуренцията получава „ уайлд карт “ за полуфинала на световната стратегия на Райфайзен Банк Интернешънъл, където ще се конкурира с финтех компании от целия свят. Финалистите в ElevatorLabBootcamp – ChatBot System, Swipe & Tip, Revalue, RICS и iRoboInvest ще получат наставнически насоки и поддръжка, а екипът с най-перспективна новаторска концепция измежду тях ще завоюва двуседмично образование във Виена.

„ Горди сме, че за трета поредна година означаваме растеж в броя кандидатствали компании в българското предизвикателство в границите на ElevatorLab – през 2017 година техният брой бе 8, през 2018 година – 16, а през тази година селектирахме най-хубавите всред 24 претенденти. Това е доказателство, че представителите на българската финтех и стартъп екосистема имат доверие в Райфайзенбанк като скъп сътрудник за развиване. Това е по този начин поради отличното ни съдействие с български и интернационалните стартъпи в България, както и поради опцията за постигане на огромната ни потребителска база в района на Централна и Източна Европа “, споделя Даниел Алексиев, шеф отдел Дигитално банкиране и Иновации, Райфайзенбанк (България).

Сред петте най-високо оценени финтех плана в ElevatorLabChallenge попаднаха:
Phosс решение за преобразяване на мобилните телефони на търговците в ПОС терминали за сигурни безконтактни заплащания. Phyreс предложение за мобилен портфейл, включващ разплащания, виртуални карти и опция за интеграция на към този момент съществуващите такива, цифров формат на карти за преданост и други Reloyalty с концепция за динамична персонализирана платформа за преданост, отчитаща държанието и преводите на потребителя. Appraiser с портал за оценка на недвижими парцели посредством специфичен логаритъм, включващ разнообразни характерности. ReCheck с платформа за благонадежден електронен продан на документи, основан на блокчейн технология за отбрана на данните.
Петте стартъп финалиста в ElevatorLabBootcamp са:
ChatBot Systemс план за чатбот, разбиращ родния език на клиента и предоставящ нужната му финансова информация. Swipe and Tipс приложение за бързи безконтактни заплащания в бранша на услугите. Revalue с софтуерно решение за разбор на данни за пазара на парцели и препоръки за вложения. RICS с апликация за препоръки за борсови вложения в действително време. iRoboInvest с концепция за дигитализиране на банковите продуктови предложения, профилиране на клиенти и подписване на контракти.


Победителите ще бъдат определени на 3 юли по време на събитие в София. Проектите ще бъдат оценени от Иновационния ръб на Райфайзенбанк, в който влизат представители от висшия мениджмънт на банката.


Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР