Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с

...
Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с
Коментари Харесай

Райфайзенбанк: Външното търсене отново с принос към ръста на икономиката


Райфайзенбанк (България) ЕАД разгласява постоянния си месечен стопански преглед с коментар на данните, налични към юни, с фокус върху брутния вътрешен артикул.

Анализаторите на банката регистрират, че съгласно (неизгладените) данни на Национален статистически институт, през първото тримесечие на 2019 година действителният стопански напредък доближи 4.8% на годишна база, което бе по-високо от предходното тримесечие и от предстоящото.

От страна на търсенето, въздействието на външното търсене върху растежа се ускори, като бе най-силно от предходните седем тримесечия насам. От друга страна, в границите на вътрешното търсене позитивен принос осъществиха както крайното ползване, по този начин и брутните вложения. „ Растежът се дължеше освен напълно на вътрешното търсене, което бе особено за интервала от последното тримесечие на 2017 година насам, само че и на външното търсене “, разяснява икономическият анализатор на Райфайзенбанк Емил Калчев.

От страна на предлагането, през първото тримесечие най-солиден принос за растежа на Брутният вътрешен продукт имаше предстоящо секторът на услугите, следван от промишлеността, до момента в който селското стопанство остана неутрално към растежа. „ Картината на приносите на обособените групи услуги към динамичността на бранша отразява обстановката в страната през първото тримесечие на годината – засилени покупки на недвижими парцели и коли, разследване от съществуването на обилни спестявания, спада на лихвите по депозитите и заемите, както и неналичието на задоволително капиталови благоприятни условия в страната “, добавя Калчев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР