Райчо Райчев е Мъж на годината за 2023 година.Той е

...
Райчо Райчев е Мъж на годината за 2023 година.Той е
Коментари Харесай

Основателят на EnduroSat е Мъж на годината за 2023 година

Райчо Райчев е " Мъж на годината " за 2023 година.

Той е получил 48% от гласовете на публиката, като във вота са взели участие 1500 души. Номинирани от " Академията на Дарик " за премията бяха също писателят Георги Господинов и баскетболистът Александър Везенков. Вотът на публиката обаче отреди премията за онователят на EnduroSat.

Райчо Райчев е създател и изпълнителен шеф на галактическата компания. EnduroSat се занимава със създаването на ново потомство спътници, чиято цел е да направи Космоса по-достъпен за идващото потомство бизнесмени, откриватели и технолози.

В началото на 2023 година новаторската българска компания изстреля собствен спътник на борда на ракетата Falcon-9 на SpaceX.

До края на 2023 година компанията удвоява оборота си до 27 млн. лева За 2024 година Райчев и екипът му възнамеряват да създават по 10 спътника на месец, а напълно скоро да пуснат и ново потомство дребен сателит.

Райчев е основател и на безплатната просветителна платформа " Космически провокации ", която е отдадена на галактическите науки и изследователска активност.

Работил е в Бразилската галактическа стратегия и в Института за Космически проучвания и технологии.

През 2010 година става първият българин, взел участие в софтуерната стратегия Singularity University в НАСА. Райчев е и първият народен представител за България в Космическия съвещателен съвет към Организация на обединените нации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР