Равносметката за първите 3 месеца на новата власт – темата

...
Равносметката за първите 3 месеца на новата власт – темата
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Ужасът за ПП - ДБ идва от това, че нищо не правят

Равносметката за първите 3 месеца на новата власт – тематиката проучиха в студиото на " Лице в лице " по БТВ социологът Андрей Райчев, политологът проф. Румяна Коларова и икономистът Евгени Кънев.

Според социолога Андрей Рачев се следи нормализация в връзките сред премиера акад. Николай Денков и президента Румен Радев. Въпреки това съобщи, че ПП-ДБ се усещат унизени и използвани от съдружния си сътрудник. " Тука има един позор, който избива в нервност ".

И даде образец със скандалния случай с някогашния консултант на военния министър Тагарев Мустафа Емин, заплашвал медици в " Пирогов " с уволняване. По думите на Райчев са се образували цели придвижвания във Facebook, съгласно които Путин имал пръст в тази ситуация и че това било съветска агитация.

" Ужасът идва от това, че нищо не вършат. Христо Иванов бе създателят следния план: " Да създадем техническо държавно управление, което да изкара година, да ремонтираме правосъдната система ". Оттогава се получи държавно управление на тежко малцинство, което хвърля нервности в обществото ", проучва Андрей Райчев.

Според икономиста Евгений Кънев архитектът на тази коалиция е самият президент. " Ако не беше неговата антиевропейска реторика и проруски дейности, нямаше да има такава коалиция ", счита Кънев. Според него нещата, които прави държавното управление, изискват време и подготовка. По думите му единственият вид, при който Борисов би свалил кабинета, е в случай че се почувства заплашен.

" Това е геополитическа сглобка, която би трябвало да взема решение три казуса - Шенген, еврозоната и Плана за възобновяване и резистентност. След един месец няма да приказваме, че никой нищо не прави ", продължи той.

" Причините да се образува тази коалиция са вътрешно-политически и са свързани с нуждата да се решат вътрешни проблеми ", сподели от своя страна политологът проф. Румяна Коларова.

По думите й не може да сме 20 години член на НАТО, а въоръжението ни да е съветско. Както не може да сме в Европейски Съюз с пазарна стопанска система, а да имаме монопол при горивата.

" Единственият метод те да бъдат решени, в случай че се образува подобен вид коалиция ", обобщава тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР