Равносметката не е лоша, в сравнение с началото на пандемията

...
Равносметката не е лоша, в сравнение с началото на пандемията
Коментари Харесай

Доц. Кунчев заговори за COVID болница, в Благоевград натискът от коронавируса става сериозен

Равносметката не е неприятна, спрямо началото на пандемията нещата са по-добре. Фактът, че има над 850 души в болница, а на никое място няма отвод от банкет, демонстрира нещата. Това съобщи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Ако в такива моменти не докажеш, че си на мястото си, няма по кое време различен път, акцентира Кунчев, визирайки мнението на доктор от Благоевград, което можете да видите по-долу в текста. Той обаче призна, че се търсят доброволци за помощ, в това число в старческите домове.
" Системата като цяло ще се оправи, само че това цяло не прави работа за тези, които са на напън в този момент. Ако би трябвало, ще оборудваме цяла болница за COVID-19, само че казусът е в личния състав ", акцентира доктор Кунчев. По думите му, легловата база е запълнена на към 50%, само че това не значи отмерено на всички места в цялата страна. А най-крайният вид е да се откриват полеви лечебни заведения като тази в " Арена Армеец ", само че Кунчев изрази оптимизъм, че няма да се стигне до това.
Според Кунчев, няма да има потребност от специфични ковид хотели по Черноморието, тъй като чартърите са намалели с 80%. А за туристи от прилежащи страни, при ковид случаи има бързо връщане в родната страна.
Що се отнася до това дали България не би трябвало да наложи реципрочни ограничения на Гърция поради ковид, Кунчев не поддържа такава теза. Но съобщи, че на Балканите се вижда леко намаляване, само че в Западна Европа стартира втора вълна. Кунчев сподели и, че по този начин вървят нещата, че няма значение да приказваме за импорт и експорт на вирус.
Определено не се съблюдават ограниченията, безапелационен беше още веднъж доцент Кунчев. Според него, санкциите няма да оказват помощ, тъй като личният състав на РЗИ е доста зает, а и глобите не работят, въпреки да има доста огромни такива.
Публика по стадионите не би трябвало да има, не би трябвало да работят нощните заведения и да има фестивали. Въпросът е в салдото с икономическите ограничения, уточни Кунчев. Той сподели и, че може да има спиране на футболен мач поради неспазване на ограничения, само че добави и, че доста мъчно ще се постанова надзор - полицията не може, та РЗИ ли, е тезата му.
Специално за учебните заведения, Кунчев съобщи, че образователната година би трябвало да почне обикновено, в случай че няма фрапантно утежняване на обстановката. Но би трябвало да се пазят ограничения - строги ограничения. Има обаче над месец до това време, доста неща може да се трансформират, посочи доцентът. За детските градини Кунчев счита, че би трябвало да работят, като уточни, че децата въпреки всичко карат доста по-леко заболяването и случаите са по-малко.
Тревожни вести от Благоевград
Кметът на града Румен Томов предизвести, че има напускащи медицински сестри, а ръководителят на СБАЛПФЗ доктор Петър Георгиев прикани искащите да напущат медици да си помислят какво е призванието им. Пред Българска национална телевизия той подсети, че единствено преди век не е имало антибиотици и по време на двете международни войни българите са отивали на фронта при доста страшни условия, включителни като заболели.
Практически не можем да одобряваме заболели от COVID-19, призна Георгиев, въпреки да сподели, че „ постоянно има място за още един ”. В болничното заведение има 12 души с COVID-пневмония и 9 случая с пневмония, които още не са потвърдени с PCR тест, само че са със признаци.
Още: " Ден с над 300 случая на ковид в България, огромен брой случаи отвън София "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР