Равноправието между мъже и жени в България е само на

...
Равноправието между мъже и жени в България е само на
Коментари Харесай

Славена Точева работила,като хостеса в нощен клуб във Варна! Е,и?! 


Равноправието сред мъже и дами в България е единствено на книга. Реално съществува скрита дискриминация, която се демонстрира в деленето на специалностите на мъжки и женски и определянето на дадена специалност, като срамна и непрестижна.

Такъв е казусът със Славена Точева – претендент за депутат от Варна. Колегите от Капитал не стопираха да внушават,че тя е работила, като хостеса и видите ли се издигнала до народен представител. Внушението на хората на Прокопиев е, че хостеса е срамна специалност и Славена Точева надали не, няма право да стане депутат. Да напомня, че някогашният ръководител на Народното събрание, учен Благовест Сендов е работил, като метач, а Стефан Савов се е трудил в строителството. Но те са мъже и за еснафските мозъци от Капитал няма нищо срамно какво са работили, до момента в който Точева е жена и би трябвало да се срами, че е посрещала и настанявала хора в нощен клуб?!

Капиталци, вместо да ровят из чаршафите на Славена Точева и да насаждат сексизъм да си напомнят думите на техния гуру Иван Костов, че избира да работи с дами в политиката, тъй като за разлика от мъжете не пият, не играят хазарт и са доста по-отговорни и надеждни.

Розалина Димитрова, публицист и политически пиар поддържа тезата ми: „ Отвратително е по какъв начин всички дами, попаднали инцидентно или не в политиката, биват нападани с такава гневна завист, че се чудя по какъв начин въобще не са се самоотровили създателите на тези думи, фотоси, мемета и радостни песнички! Няма пощадени! Няма!
Как пък най-малко една от тях не покри „ високите критерии “ на публичното мнение?! Отвратителен е този сексизъм, който продължава да се приема за нещо обикновено у нас. А още по-гадното е, че той се поддържа и от дами. Горките… “

Иво Югов


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР