„Равно е за равносметка. Мен ме плаши настройката на хората,

...
„Равно е за равносметка. Мен ме плаши настройката на хората,
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Ако оставим нещата на самотек, ще имаме проблеми

„ Равно е за равносметка. Мен ме плаши настройката на хората, че каквото беше, беше, всичко е ок. Ако оставим нещата на самотек, ще имаме проблеми. Трябва да поддържаме надзора на високо равнище. Моят апел е към момента да не считаме, че всичко е отминало и да продължим с ограниченията, тъй че да не се връщаме обратно “, сподели пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му обстановката ще продължи още най-малко месец-два.

„ Мненията са контрастни - сред прогнози за осма вълна и тотално изгубване на вируса. Моята прогноза е, че ще продължим да срещаме вируса, само че в много по-ниска активност и в неговия зимно-пролетен сезон. Познаваме малко вируса въпреки всичко... Тенденцията в северното полукълбо е към ограничение и справяйки се настрана с тези огнища, в случай че реагираме съответно и бързо, няма да стигне до по-широко разпространяване “.

Доц. доктор Кунчев не изключва никоя доктрина за произхода вируса. В предаването „ Неделя 150 “ добави:

„ Ако има нещо позитивно, то е че страната ни е доста по-подготвена да посрещне каквото и да е предизвикателство в региона на заразните заболявания... Ние щем-не щем направихме стрес тест на здравната система и е извънредно належащо изводите да бъдат употребявани при бъдещите решения. На места частните лечебни заведения се включиха бързо, само че има такива, с които към момента имаме проблеми. Изводи би трябвало да се създадат както за системата на публичното здраве. 88 000 души бяха поставени под карантина, това е един голям труд. Но това е нещо, което прави работа “.

Според държавния здравен контрольор главният проблем на системата са фрагментите.

„ Няма от кое място да се вземат сестри, лекари, тясно профилирани хора, които да бъдат трансферирани от едно място на друго, ние не сме Китай “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР