Равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично",

...
Равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично",
Коментари Харесай

ИДИЛ пое отговорност за терора в Лондон, ”критична” опасност

Равнището за терористична заплаха във Англия е нараснало на "критично ", което е оптималното. Съобщението бе публикувано от новинарския уебсайт Амак - пропагандния орган на джихадистката формация, в обществените мрежи.

По-рано денем министър председателят Тереза Мей заяви, че то към момента остава в предходната степен - "сериозно ". То обаче беше променено незабавно след известието, че ИДИЛ стои зад нападението.

В телевизионно изказване Мей предизвести, че идващите дни по улиците ще се движат въоръжени служители на реда и военнослужещи.

"За този интервал военни ще заменят служителите на реда при защитата на някои обекти , които не са обществено налични ", сподели тя.

Британските управляващи оповестиха, че броят на хората, постъпили в болница след бомбения гърмеж в лондонското метро, е повишен до 29 души. По данни на Националната здравна работа 21 пациенти са приети в болница и 8 към този момент са изписани. Линейките на лондонската работа за незабавна помощ са транспортирали 19 души до лечебни заведения, множеството с леки пострадвания, а останалите са потърсили здравна помощ независимо, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според полицията множеството потърпевши са получили изгаряния от самоделното взривно устроство, което избухна във трен на станция "Парсънс Грийн " в утринния час пик.

Знае се, че става дума за самоделна бомба , която е била задействана с таймер.

Няколко души са потърпевши вследствие на самия гърмеж, oстаналите са ранени при последвалата суматоха, когато хората са се опитвали да изоставен станцията и част от тях са стъпкани на земята, заяви Българска национална телевизия.

Бомбата избухна по линията на Дистрикт Лайн, която е измежду доста натоварените. За шанс на пасажерите, гърмежът става в миг, когато влакът съвсем е достигнал станцията на метрото и са съумели бързо да изоставен периметъра.

Самата спирка е от най-старите, тя е и надземна, само че това, което евентуално е затруднило евакуацията е фактът, че там няма ескалатори, а стълбите са доста тесни .

Горещо огнено кълбо и пламнал предмет на пода на вагона със стърчащи жици в плик от супермаркет - това разказват очевидци. Настъпила суматоха. Експерти означават, че развръзката е можела да бъде доста по-лоша, тъй като наподобява, че взривното устройство е сработило единствено отчасти.

"Нищо не чух, само че мислех, че бягаме от нещо. На платформата хората тичаха в опит да изоставен станцията. Тогава започнаха да падат един върху различен и да се нараняват при рухването ", описа очевидката Сали Фолдинг.

" Хората скачаха надолу по стълбите един върху различен. Не мисля, че го осъзнаваха. Не ги беше грижа дали ще си счупят костите. За благополучие влакът беше спрял, а вратата - отворена. Представете си единствено какво щеше да стане в случай че това се беше случило, до момента в който влакът се движеше ", добави различен очевидец - Олании Шокумди.

Разследването е поверено на профилираното полицейско звено за битка с тероризма.

Марк Роули, от полицията в Лондон разяснява:

"Стотици детективи преглеждат записите от охранителни камери, събират се улики, организират се диалози със очевидци. Подкрепят ни сътрудниците от МИ-5 с техния разследващ опит за решение на случая ".

Властите приканиха всеки, който разполага с фото и видеокадри от случая, да ги даде на посочен полицейски уебсайт.

Кметът Садик Хан увери, че причинителите ще бъдат хванати и изправени пред правораздаването.

"Днес и през идващите няколко дни лондончани ще видят засилено полицейско наличие на единствено в метрото, само че и в цялостен Лондон ", предизвести той.

Тръмп нападна Скотланд Ярд, Мей му се ядоса
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР