Равнището на регистрираната безработица в община Плевен е 4,5 процента,

...
Равнището на регистрираната безработица в община Плевен е 4,5 процента,
Коментари Харесай

В община Плевен нивото на безработица е под средното за страната

Равнището на записаната безработица в община Плевен е 4,5 %, което е под междинното за страната от 5,3 на 100. Това се показва в известие на Дирекция " Бюро по труда " (ДБТ) в Плевен, съобщи Българска телеграфна агенция

В края на септември записаните безработни са 2248, като броят им се резервира съвсем без смяна по отношение на август.

Безработните младежи до 20 години с регистрация в това число в ДБТ са 317, а дълготрайно безработните с над 12-месечна регистрация са 568.

Започналите работа през миналия месец са 266 души, като 144 от тях са устроени на работа посредством посредничеството на ДБТ, а други девет - на субсидирани от Агенцията по заетостта работни места. Отпадналите от регистрация по разнообразни аргументи са 96 души.

Заявените свободни работни места през месеца са 182, а общо оповестените са 220. Търсят се служащи за съвсем всички стопански сфери, показват от бюрото по труда.

Българска телеграфна агенция напомня, че на 20 октомври в Плевен ще се проведе информационно събитие, част от акцията " Да работиш (е) крепко! ". Целта й е да се доближи до неактивните лица, които нито работят, нито учат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР