Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания

...
Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания
Коментари Харесай

Още един руски енергиен шеф загина при съмнителни обстоятелства

Равил Маганов, ръководител на съвета на шефовете на петролната компания " Лукойл ", е умрял, откакто е паднал от прозореца на Централната клинична болница (ЦКБ) в Москва, заяви " Интерфакс ", базирайки се на собствен източник, съобщи News.bg.

" Маганов падна от прозореца на отделението си в Централната клинична болница тази заран. Той е умрял от пострадванията си ", споделя източникът. На мястото на случая работят чиновници на реда. " Интерфакс " към този момент не разполага с публично удостоверение на тази информация. От началото на тази година извънредно внезапно скочи смъртността измежду съветските олигарси и по-специално на милионери, свързани с енергетиката. Не един от тях е много подозрителен.

Не е известно някой от умрелите през тази година да е правил сериозни забележки за политиката на Кремъл и нашествието в Украйна, както и имената им не са част от санкционните описи на западните страни по отношение на Русия. Един от последните случаи е с някогашния топ управител на съветската нефтена компания " Лукойл " Александър Суботин, за който бе обявено, че е умрял от инфаркт, след посещаване при съветски вуду маг. Той или брат му, Валери Суботин, бяха посочени като възможни наследници на създателя и президент на компанията Вагит Алекперов, който подаде оставка на 21 април, откакто против него бяха наложени наказания от Запада.

През април месец някогашният вицепрезидент на една от водещите съветски финансови институции в Русия, " Газпромбанк ", Владислав Аваев е открит мъртъв в жилището си в Москва дружно със брачната половинка си и щерка си - формалната версия гласи " двойно ликвидиране със самоубийство ". Малко преди началото на нашествието в Украйна някогашният изпълнителен шеф на " Газпром " Александър Тюляков беше открит обесен в гаража на жилищната си постройка покрай Санкт Петербург.

В края на февруари дни, откакто Русия публично нахлу в Украйна, различен съветски олигарх - Михаил Уотфорд - беше открит обесен в гаража на дома си в Съри, Англия. 66-годишният руснак, роден в Украйна, е направи милионите си като нефтен и газов магнат след рухването на Съюз на съветските социалистически републики. Най-сериозно отразена в съветските медии, макар че тя поражда не толкоз доста въпроси, бе гибелта на Андрей Круковски, 37-годишният шеф на ски курорта " Красная поляна ", покрай Сочи, който почина при случай при каране на ски. Курортът, който ръководеше, обаче е под егидата на енергетиката - основан от " Газпром " в границите на подготовката за проведената през 2014 година от Русия Зимна олимпиада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР