Равенството по отношение на разпределението на ваксините беше първата от

...
Равенството по отношение на разпределението на ваксините беше първата от
Коментари Харесай

Ваксините - тема №1 за Г-20: Путин призова за взаимно признаване и на сертификати

Равенството във връзка с разпределението на имунизациите беше първата от водещите тематики на диалозите на водачите на 20-те най-развити страни, които се срещнаха персонално в Рим, с цел да дискутират по какъв начин да преодолеят рецесиите.

Италианската столица е под блокада, въздушното пространство е затворено, а до мястото на събитието достъпът се обезпечава единствено против документ за ваксина и PCR тест за Covid-19. Лидерите на Г-20 съставляват 60% от международното население и провокациите са огромни. Те се надяват най-малко 70 % от популацията на планетата да бъде имунизирано против COVID-19 доникъде на 2022 година.

Руският президент Владимир Путин, който се включи онлайн в срещата, прикани за взаимно признание на имунизациите и зелените документи. Той означи, че няма по какъв начин да се реализира всеобща имунизация в световен мащаб, защото Западът не е одобрил съветската и китайските ваксини.

" Световната здравна организация би трябвало да бъде по-експедитивна в процеса на признание на имунизациите. Не всички страни имат достъп до ваксини и други жизненоважни запаси, акцентира съветският водач. Това се дължи на недобросъветна конкуренция и липса на подготвеност за взаимно признание на имунизациите и коронавирус пропуските, добави Путин и предложи:

" Да бъде предоставено на здравните министерства на страните от Г-20 в най-кратки периоди да разработят въпроса за взаимно признание на имунизационните документи ".

 Снимка: БТА/AP

" Нека ви напомня, че Русия беше първата страна в света, записала ваксина против Коронавирус -19 - " Спутник V ". До през днешния ден, тя се е потвърдила в 70 страни в света с общо население над 4 милиарда души, като демонстрира висока сигурност и успеваемост ", акцентира Путин.

Китайският президент Си Дзинпин също се включи посредством видеовръзка, като поддържа Владимир Путин и прикани сътрудниците си от Г-20 за съдействие в името на богатството на цялото човечество и оправянето с измененията и пандемията, невиждани от век.

Китай е дал до момента над 1 милиард и 600 милиона дози ваксини на над 100 страни и интернационалните организации, сподели още Си Дзинпин. Страната ще достави над 2 милиарда дози за цялата година, също така има взаимно произвеждане на ваксини с 16 страни.

" Убеден съм, че развиването на Китай ще донесе нови, още по-големи благоприятни условия на света и ще даде нов подтик на международната стопанска система ".

Здравните управляващи в Китай оповестиха, че към този момент са изцяло имунизирани над 1 милиард души. Това се равнява на над три четвърти от популацията - общо над милиард и четиристотин милиона, като общо поставените дози ваксина са 2,26 милиарда.

Италианският министър председател Марио Драги, който е хазаин на срещата на върха, съобщи, че страните от Г-20 би трябвало да създадат всичко допустимо за имунизиране на 70% от международното население доникъде на идната година.

Повече от 70% от хората в развитите страни са получили най-малко една доза ваксина против Covid, само че този % пада до към 3% в най-бедните елементи на света - един от обстоятелствата, регистрирани на форума на Г-20.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР