Ръцете са една от първите части на тялото, които показват

...
Ръцете са една от първите части на тялото, които показват
Коментари Харесай

7 неща, които ръцете казват за здравето

Ръцете са една от първите елементи на тялото, които демонстрират признаци на стареене, както и алармират за избрани здравословни проблеми

Червени длани

Известни още като палмарен еритем, могат да бъдат знак за чернодробни проблеми, изключително в случай че сте на възраст над 50 години. Обикновено зачервяването се намира на външния борд на дланта. Възможната причина за червени длани е смяна в хормоналния баланс, което предизвиква разширение на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да е фактор. Опитайте да преминете към здравословна диета и намалете приема на алкохол, написа.

Потни длани

Има няколко вероятни аргументи за потни длани:

• прекалено изпотяване (хиперхидроза)

• стрес

• свръхактивна щитовидна жлеза

Загуба на сензитивност и изтръпване

Понякога се разсънваме без сензитивност в избрани елементи на тялото си, а когато се раздвижим, те стартират да изтръпват. Обикновено това се дължи на прилепяне на нерв. В някои случаи този признак може да бъде знак за цервикална остеохондроза, Синдром на карпалния тунел, венозна тромбоза на крайника, пострадване на брахиалния сплит, анемия или диабет.

Сухи ръце

Най-честите аргументи за суха кожа на ръцете са дехидратация и естрогенна непълнота, която върви ръка за ръка с менопаузата. За да избегнете дехидратацията, пийте задоволително вода и използвайте хидратиращи кремове за ръце. Включете в диетата си мазна риба, семена и ядки.

Треперещи ръце

Това може да е обвързвано с заболяването на Паркинсон. Ограничете интензивния банкет на кафе и алкохол, тъй като те също могат да причинят трептене на ръцете. Други вероятни аргументи са безпокойството и огромният стрес.

Чупливи нокти

Това може да е признак на дефицит на цинк. Този минерал е в действителност значим за здравето, той предизвиква заздравяването на рани, оказва помощ на клетките да се разделят и укрепва имунната система. Добавете някои богати на храни към вашата диета като овес, ядки и месо.

Подути пръсти

Ако пръстите ви наподобяват като бухалка или пилешко бутче, нормално има дефицит на О2 в тялото. Може да е признак на по-сериозно заболяване като рак на белия дроб или сърдечно заболяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР