Ратко Младич пред трибунала в Хага. Снимка: архивЛидерът на босненските

...
Ратко Младич пред трибунала в Хага. Снимка: архивЛидерът на босненските
Коментари Харесай

Слободан Праляк е предложил отрова и на генерал Ратко Младич

Ратко Младич пред трибунала в Хага. Снимка: списък

Лидерът на босненските хървати ген. Слободан Праляк, който се токсини с цианкалий в залата на съда в Хага на 29 ноември 2017 година, е предложил отрова и на военачалник Ратко Младич преди оповестяването на доживотната му присъда, написа белградското електронно издание " Ало ", представено от организация „ Фокус “.
Според сина Дарко Младич татко му Ратко Младич се е срещнал със Слободан Праляк, който му е предложил да му даде отрова. " Праляк е декларирал, че може да му достави отрова, която да изпие при оповестяването на доживотната му присъда и по този метод да упрекна Трибунала в Хага. Баща ми е бил шокиран от предлагането и му дал отговор, че това е бягство, и счита да се бори, а не да бяга ", декларира пред " Ало " Дарко Младич, който е имал малко рандеву с татко си след оповестяването на присъдата му.
75-годишният пълководец на босненските сърби Ратко Младич бе наказан на пожизнен затвор на 22 ноември 2017 година поради геноцид. Синът му твърди, че самоубийството на Слободан Праляк по време на заключителното съвещание на Трибунала за следствието на военните закононарушения в някогашна Югославия е провокирало всеобщо внимание поради зрелищния си темперамент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР