Растението случайно повлия върху много хора положително при случаи на

...
Растението случайно повлия върху много хора положително при случаи на
Коментари Харесай

Учени от БАН откриха растение, борещо COVID, грип и херпес

Растението инцидентно повлия върху доста хора позитивно при случаи на конюнктивит и херпес. За него има доста проучвания, които са правени в Тайван, защото там то е публикувано доста и се употребява както за билка, по този начин и за храна.То се употребява при високо кръвно налягане, заболяване на черния дроб и панкреаса. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Надежда Маркова от Институт по органична химия с център по фитохимия към Българска академия на науките.

" Започнахме проучване на противовирусното му деяние. Това се оказа доста скъпо начинание. Повярваха ни от Фонд " Научни изследвания” и ни финансираха със 120 хиляди лв.. В китай растението се назовава Каменен лотус. Ние открихме, че това растение има най-силно деяние при вируса на херпес. Оказва се, че растението има доста мощно антивирусно деяние и при гриповете”, добави тя.

При човешкия ковид открихме не толкоз мощно деяние, както при херпеса, само че над 63% успеваемост против размножаването на вируса, акцентира доцент Маркова, която добави, че растението не е токсично.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР